Stovyklos dienoraštis 2014

Vietos veiklos grupė (VVG) „Nemunas“ kartu su partneriais iš Lenkijos VVG „SLGD Tygiel Doliny Bugu“ 2014 metų liepos 14 – 20 dienomis tęsė bendradarbiavimo projektą, pradėtą 2013-ais metais – šiemet tarptautinė jaunimo stovykla vyko Lenkijoje.

Projekto veiklos vyko keturiose VVG „SLGD Tygiel Doliny Bugu“ teritorijos gyvenvietėse – Platerow, Sterdyn, Kobyla ir Lipiny. Stovykloje dalyvavo 32 jaunuoliai (virš 17 metų amžiaus). Kaip ir 2013 metais buvo suformuotos 4 komandos, kiekvienoje po 4 jaunuolius iš Lietuvos ir Lenkijos. Kiekvienoje gyvenvietėje dalyvavo ir vietos jaunimas. Kiekvienoje vietovėje vyko skirtingos veiklos – buvo įrenginėjamos dvi pavėsinės, lauko estrada ir sporto aikštynas. Keletą valandų jaunimas dirbdavo įvairiausius darbus – tvarkė aikštynus ir skverus, šveitė, dažė, grėbė, o greta darbų vyko integraciniai žaidimai, buvo susipažįstama su miestelių gyvenimu ir paminklais. 

Kiekvieną vakarą, sugrįžus į stovyklą, vykdavo sportinės rungtynės, dainos ir liaudiški šokiai prie laužo, kultūros vakarai. Paskutinę stovyklos dieną įvyko žygis baidarėmis Bugo upe, stovyklautojai aplankė Drohičino miestą ir muziejų, o vakare dalyvavo šventėje Sterdyn miestelyje, kuriame pasirodė ne tik vietos muzikantai, bet ir stovyklautojai, pademonstravę tradicinius lietuviškus šokius Transkveras, Malūnėlis, Oira, Gričnikė, Pjoviau šieną.